Toimitusjohtajien eniten mainitsemat huolet 2018

Toimitusjohtajien eniten mainitsemat huolet 2018

PwC:n vuosittain toistama kysely yli tuhannelle CEO:lle maailman eri mantereilta nostaa esiin joka vuosi joitakin uusia teemoja, kuten geopoliittiset riskit, mutta huomiomme kiintyy myös vuodesta toiseen esiin tuleviin organisaation osaamiseen liittyviin kestohuoliin, kuten kriittisen osaamisen saatavuus ja teknologisen kehityksen muutosnopeus.

Jälkimmäiselle ei ole juuri mitään tehtävissä. Emme voi pysäyttää teknologista kehitystä ympärillämme, vaan meidän on pyrittävä torjumaan sitä kautta meihin kohdistuvat uhat ja hyödynnettävä siinä onnistuessamme syntyvä kilpailuetu vähemmän dynaamisiin kilpailijoihimme nähden. Ensimmäisen eli kriittisen osaamisen saatavuuden eteen voimme sen sijaan tehdä paljon.
Hyödyntämällä kehittämäämme Smart capability management -palvelua, voimme varmistaa kyvykkyyttämme uudistaa ja löytää kriittistä osaamista .

Pähkinänkuoressa Smart capability management tarkottaa kriittisten osaamisten tunnistamista sekä niiden parempaa suunittelua ja johtamista. Rakennamme tässä Tiikerinloikaksi kutsumassamme kehittämisprosessissa yhdessä asiakasorganisaation johdon kanssa Tiekartan, joka esittää aikataulutetun polun strategian toteuttamiseksi (tai yksittäisen projektin läpiviemiseksi) tarvittavat kriittisistä osaamisista. Tiekartan toimeenpanon, projektin hallinnan, asiakas voi tehdä itse tai ostaa meiltä palveluna.

Tule tekemään kanssamme Tiikerinloikka!

Timo S. Valli

(Lähde: PwC 21st Annual Global CEO Survey 2018)